Partea plină sau partea goală

Acum câteva zile am ieșit în bar. Aveam nevoie de o astfel de ieșire. La țigară, mai mereu se bagă-n seamă oameni care vor să se descarce de ceva. La ieșirea asta am vorbit cu 2 oameni total diferiți.

Primul e născut în România și trăiește de mulți ani în Italia. Mai mult s-a plâns de România și a lăudat Italia.

Al doilea e născut în America și trăiește în România de când avea 1 an. Mi-a zis că iubește România și că i-a oferit multe.

Sunt 2 puncte de vedere total diferite, pentru că noi suntem oameni diferiți. Și putem să alegem, să vedem partea plină sau partea goală. Asta se aplică la orice, nu doar la România.

Toată asta ține de alegerea fiecăruia. Ce vrei să vezi? Ce e bun într-un om sau ce e rău? Când vezi partea goală, mai contează partea plină? Sunt întrebări care nu au un răspuns corect, și răspunsurile sigur o să fie diferite.

De ceva vreme am început să-mi văd și eu partea plină, și sunt mai liniștit, mai împăcat, poate chiar un pic fericit. Văd, în continuare, și partea goală, și încerc, pe cât mă descurc eu, să ajut la umplerea ei. Nu se va umple niciodată de tot, pentru că nimeni nu e perfect.

Mi-am dat seama că toate viața noastră este o înșiruire de alegeri, și degeaba mă plâng că am făcut alegeri greșite în trecut, pentru că eu nu mai trăiesc în trecut. Eu trăiesc în prezent, și în prezent trebuie să mă gândesc ca alegerile pe care le iau să contureze un viitor mai bun.

Cred că eu, până acum, am privit total greșit, pentru că m-am gândit că partea goală contează, pentru că de acolo vine progresul.

Acum am un pic de vedere un pic îmbunătățit, trebuie să văd bine partea plină, să mă mândresc cu ce e în partea plină, ca ea să devină o bază solidă pentru partea goală. Apoi, pe rând, să reduc partea goală, dar asta e alegerea mea.

Alegerea ta poate să fie diferită, dar nu uita, partea plină te definește, nu lăsa partea goală să fure lumina reflectoarelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s