Scrisoare către Teodosie

Salut Teo,

Am citit/urmărit nemulțumirile tale ( https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24416695-ips-teodosie-ameninta-judecata-autoritatile-interzice-pelerinajele-sfantul-andrei.htm ), și nefiind o persoană violentă, am zis să mă descarc aici.

După cum ai observat, am sărit peste formulele de politețe, pentru că nu le meriți, o să sar și peste menționarea ‘funcției’ tale, pentru că nu vreau să-mi consum diacriticele.

Aș vrea, prima oară, să-ți vorbesc despre credință. În biblie ( pe undeva pe acolo, am citit-o acum mulți ani, deci nu pot să-ți zic exact unde, dar cred că ești mai la zi ca mine cu asta), se spune ceva despre fală. Și cum nu trebuie să te fălești cu credința ta. Oamenii credincioși, pot să stea în tihnă acasă, și să-și arate credința în intimitate, prin rugăciuni sau mătănii. Nu trebuie să se îmbulzească undeva, ca să se fălească cu credința lor, mai ales în momentele astea. Cam ăsta trebuia să fie mesajul pe care ar fi trebuit să-l transmiți.

Acum o să vreau să vorbesc despre 2 dintre afirmațiile tale:

  1. ‘restricții care nu au nicio logică’ – am căutat prin competențele tale, și nu am văzut că ai absolvit facultatea de medicină sau o facultate care se ocupă de cercetarea virusurilor. Deși restricțiile nu au nicio logică, o slujbă de alungarea COVID-ului are? Sau competențele tale medicale cred că o slujbă de exorcizare ar putea să scoată COVID-ul din om, sau poate 2 cruci, miros de tămâie ( ce e drept e că dacă dai cu tămâie sigur revine mirosul oamenilor, și un cățel de usturoi te scapă de COVID? Nu vrei tu să-i lăsăm pe oamenii ăia care au diplome adevărate să-și facă treaba și să nu-i aglomerăm?
  2. ‘care restrâng drepturile noastre de închinători’ – în perioada asta apar drepturi peste tot. Poate o să apară, în curând, dreptul prafului de a exista, să nu mai fiu nevoit să fac curat prin casă. Da, trebuie să fie drepturi pentru toată lumea, numai că e un drept care e suprem. Dreptul la viață!!! Dreptul ăsta e ca tromful la cărți, bate orice. Bate chiar și orice începe cu ‘ înalt prea ‘, și ce vrei tu să pui după el.

Încearcă să găsești puțina rămășită de sinceritate care ți-a rămas, și că vrei ca pelerinajul să se facă, pentru a mai aduce ceva bani în buzunare, și nu mai încerca să inventezi ‘drepturi de închinători’.

Dacă tot vrei să faci ceva, mergi tu acolo, transmite online slujba, și pune un link să-ți doneze credincioșii. Poate-i chemi și pe Holograf să-ți cânte-n deschidere, să nu mai facă Dănuț spume la gură că nu mai poate cânta în campaniile electorale.

Al meu( n-am cum să fiu al tău), Argi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s