Petrolul – Rapid

Îi un pic despre fotbal, dar se aplică și-n alte domenii. ( dacă ați deschis link-ul mi-am luat vizualizarea…. nu că ar conta, deci nu trebuie neapărat să citiți ce vreau să zic )

M-am uitat la Petrolul – Rapid, la fotbal. Dacă e să o iei după litera legii, domn arbitru, nu a greșit.

Rezumatul meciului – un om de la Rapid a făcut un fault, a luat galben. Apoi a mai făcut un fault, în minutul 30 ( un meci are 90 de minute ), era de galben spre alb. A primit al doilea galben. ( La fotbal, cu 10 oameni e greu să joci și-n ultimele 10 minute, dar 60 de minute). Ce să zic, bravo lui. Acoperit de regulament.

Prin minutul 75, Petrolul a primit penalty. Un copil de 19 ani, e portar la Rapid. A apărat primul penalty. ( nu a stat pe linia porții, corect, se repetă. Dar e un copil de 19 ani care a apărat un penalty, a fost frustrat, a dat în pământ, a înjurat un pic, a primit galben).

Penalty-ul se repetă. Copilul apără, din nou. Nu a stat pe linia porții. Corect, domn arbitru! Bravo, vouă! Copilul frustrat că a apărat al doilea penalty, și-a pus tricoul în cap, a înjurat ( ce dracu să faci???, când faci ce trebuie,  adică să aperi). A primit al doilea galben, și a fost eliminat din meci. Un om, care a făcut ce trebuie, adică să apere, da, puțin peste regulament, care e prea rigid, a fost frustrat. Pentru oamenii care nu știu fotbal, un portar, care trebuie să apere, a fost eliminat, că a apărat 2 penalty-uri.

 

Acum vine și concluzia. Arbitru, are dreptate. E în regulament. ( dacă am aplica regulamentul  mereu, meciurile de fotbal se termină maxim 8 la 8 ).

Ideea e pentru leaderi. Da, ai niște reguli care trebuie respectate. Regulile alea nu trebuie aplicate la sânge, sunt niște direcții, pe care poți să le aplic dacă-ți cunoști oamenii. E ca la crime. Ai între x și y ani. Nu poți să dai y ani la toți. Dacă e cineva care doar s-a apărat și a dat  un pumn, și ăla  a căzut cu capul de ciment și a murit. Îi dai tot y ani? Cum îi dai unui om care a omorât 10 oameni cu bună știință?

Regulile sunt să-ți dea o direcție! Nu trebuie luate la sânge. Totul trebuie analizat și apoi luată o decizie! Dacă iei totul mot-a-mot, toată lumea o să fie pedepsită!

 

Hai, Rapidul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s