Confort vs fericire

Am primit de la mama, un filmuleț cu nepoata mea, care e acum la țară, în casa bunicilor, unde am petrecut cea mai mare parte din copilărie.

Nepoata era într-o mică piscinuță gonflabilă, și se bucura de timpul petrecut acolo. Nu-i păsa de cum arată casa în spate, sau cum arată intrarea în prispă, nu-i păsa de nimic. Pur și simplu se bucura de viață, și de timpul petrecut cu bunicii ei, și cu părinții ei. Era concentrată la ce contează-n viață.

Noi, se pare că am uitat asta. În concedii, la ieșirile-n oraș, sau ieșirile la cabană, în loc să ne bucurăm de timpul petrecut cu oamenii pe care i-am invitat sau ne-au invitat, suntem ocupați să găsim lucruri care să ne distragă, să ne facă mai puțin fericiți, să uităm ne bucurăm de ieșire.

„ Berea vine prea greu ”, „ nu-i fain la cabană, că nu au apă caldă ” , „  de ce nu am mers în altă parte, aici e soare ” , „ ăia de dincolo îs prea gălăgioși ”. Tot felul de scuze din astea, murmurate între 2 scroll-uri pe telefon.

Acum cu toată tehnologia, și obișnuiți cu confortul pe care-l avem acasă, încercăm să punem niște standarde mari, pe care m-ai nimeni nu le poate îndeplini. Standarde care ajung să ne frustreze tot pe noi. În loc să ne bucurăm de partea plină a paharului, ne concentrăm mult prea mult pe partea goală a paharului.

Eu zic, totuși, că ar fi mai bine sa ne concentrăm pe partea plină a paharului, și să încercăm să o facem să crească. Dacă ne concentrăm pe partea goală a paharului, partea plină a paharului se va evapora.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s