Salvează-te!

Vreau să vă spun poveste lui Tsioge. Tsioge nu e un om rău, doar că îi pasă doar de el. Își vede mereu de treabă, și nu se bagă în lucruri care nu-i aduc un câștig imediat. La serviciu, colegii lui au organizat o donare în masă. Nu-i place să facă lucruri pentru alții, dar pentru că nu vrea să fie singurul care zice nu, merge și el. El nu înțelege ce înseamnă să ajuți pe cineva, și cu ce te-ar ajuta asta pe tine.

Tsioge merge împreună cu colegii, și donează. Nu simte nimic, deși ceilalți colegi par entuziasmați. Încă nu înțelege cu ce-l ajută asta pe el. După donare, merge cu colegii la un suc, și începe să se simtă mai bine, să se simtă integrat, dar tot nu vede scopul acțiunii pe care a făcut-o.

Trece o săptămână, trec două, și Tsioge încă simte că a făcut un lucru inutil. A rămas același om, încearcă să câștige din fiecare situație, cu orice mijloace. Important e să-i fie lui bine.

Într-o zi, mergea grăbit, cu mașina, spre o altă situație din care putea câștiga ceva. Pentru că se grăbea, a început să calce pedala tot mai tare, și să nu mai fie atent în depășiri. A ajuns deja la 100 de km, era pe contrasens, o mașină venea din direcția opusă, speriat a tras de volan, și mașina a ajuns într-un cap de pod.

Smurd-ul a venit rapid, l-a transportat la spital, dar din păcate, era accidentat destul de grav, și pierdea foarte rapid sânge. Medicii au încercat din răsputeri să oprească sângerarea, și să repare organele afectate. Pentru că a pierdut mult sânge, avea nevoie neapărat de sânge, dar din fericire, spitalul avea grupa lui.

A fost principalul lucru care a contat în salvarea lui Tsioge, pe lângă îndemânarea medicilor.

Tsioge era pe patul lui din salon, tocmai își revenise după operația lungă la care a fost supus. A început prin a-și verifica telefonul. Pe lângă mesajele de încurajare, a dat și peste un alt mesaj: “Vă mulțumim. Sângele dumneavoastră a salvat viața domnului Tsioge!”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s