Prost să fii, noroc că-s mulți!

Am dat peste articolul ăsta – https://www.mediafax.ro/life-inedit/situatie-de-a-rasu-plansu-exercitiul-2-2-2-2-2-a-creat-haos-pe-un-grup-al-parintilor-alo-domnu-medic-ce-operati-nu-auziti-ca-nevasta-mea-e-cu-calculatorul-de-pe-telefon-in-fata-18477365.

Sincer, nu cred că e un pamflet, și sunt mulți în locul celui care a dat răspunsul corect.

O să folosesc de multe ori “prost” și derivatele lui.

Am observat că mulți părinți încearcă să-și protejeze copiii, și să evite să le spună că-s proști sau că au greșit când e cazul.

Și acum e un caz grav, care nu e singular.

Nici părinții nu vor să recunoască că-s proști, și dacă mai mulți sunt de acord cu o prostie, înseamnă că prostia e corectă, și că singurul prost, e ăla care are răspunsul corect. E mai ușor să crezi că e numa un prost la 10 oameni, decât să crezi că 9 oameni sunt proști și unu e deștept.

În loc să recunoască, că-s proști, și că un copil e deștept, și să investească în copilul lor, ca să ajungă aproape de nivelul copilului deștept, e mai ușor să îl marginalizezi pe ăla deștept, și să-l faci să se coboare la nivelul celor 9, dacă vrea să fie acceptat în grup. Marea vină e părinților cu copii proști, nu a copilului deștept.

Prostul, nici nu vrea să audă alte variante, pentru că el crede mereu că are dreptate, dacă mai mulți îi dau dreptate.

Și atunci, în loc să-i spună copilului că-i prost, încearcă să facă din matematică – română.

“-Ești deștept copilul mamii! E proastă profesoara. Depinde de cum înțelegi textul! Ăla care a inventat operațiile, a murit, de unde să știm că a vrut autorul să spună! El o zis astea înainte să apară calculatorul pe telefon. Nu are cum să fie el mai deștept decât calculatorul!”

Cel mai bine e să continuăm așa, și să  marginalizăm deștepții sau să îi atragem spre nivelul nostru! De ce să ne chinuim să ajungem noi la nivelul lor? E de muncă să ajungem la nivelul lor; pentru ei e mai puțin de muncă, să coboare la nivelul nostru, și așa toată lumea-i fericită!

“Copile, tu ești cel mai deștept, nu trebuie să muncești, și bastonaș dacă puneai ca răspuns, aveai dreptate! Te iubim!”

Prost e să vrei să fii deștept!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s